سکسیسم
مساله سکسیستی برای زنان قسمت اول:ثریا چمالی- برگردان: نیلوفر جعغری
خیلی وقتها سکسیسم آشکار نیست چون در تاروپود عادتهای رفتاری ما، زبان و فرهنگ و سنت تنیده شده است. چطور باید در برابر این سکسیسم روزمره واکنش نشان بدهیم؟پژوهشها نشان میدهند که بسیاری از افراد حتی متوجه رفتار یا اظهار نظر سکسیتی نمیشوند با اینکه رفتار سکسیستی جلوی چشم خودشان اتفاق میافتد.
وقتی یک نفر میگوید زنان رانندگی بلد نیستند و نمیتوانند پارک دوبل کنند، شما به خوبی متوجه این اظهار نظر سکسیستی میشوید اما خیلی وقتها هم سکسیسم آشکار نیست چون در تاروپود عادتهای رفتاری ما، زبان و فرهنگ و سنت تنیده شده است. چطور باید در برابر این سکسیسم .روزمره واکنش نشان بدهیمـ
تقریبا در همه مذاهب زنان صدای خاموش هستند و زنان مذهبی با آن کنار آمدهاند. شما ممکن است یک فمینیست بدون اعتقادات مذهبی باشید اما خیلی از زنان مذهبی نیز خواهان برابری جنسیتی هستند. تقریبا همیشه (به جز چند استثنا) زنان و دختران از رسیدن به جایگاههای بالای مذهبی کنار گذاشته شدهاند. از هر جنبهای که به این موضوع نگاه کنید، این یک تبعیض جنسیتی است که چندان به چالش کشیده نشده است. زنان مذهبی پذیرفتهاند که صدایشان قدرت کافی ندارد و نمیتوانند به جایگاهی تاثیر گذار در مذهب برسند. فمینیستها حتی اگر اعتقادی به مذهب ندارند، باید بخشی از تلاشهایشان برای به چالش کشیدن باورها، عقاید و آداب و شعائر مذهبی جنسیت زده باشد.
ـ همه ما با ساختارهای سلسله مراتبی بیشماری از استانداردهای دوگانه مبتنی بر جنسسیت سروکار داریم. این استانداردهای دوگانه آزادی بیان و توانایی زنان در دستیابی به به یک زندگی برابر را محدود میکنند. استانداردهای دوگانه گستره متفاوتی دارند؛ مثلا از دختران انتظار داریم تا خوددار و مودبتر باشند یا در موقعیتی پیچیدهتر، یک انسان با تمایلات شدید جنسی را با این استاندارد دوگانه میسنجیم: اگر زن باشد او را بی بند و بار میدانیم در حالی که اگر مرد باشد او را پرشور و هیجانی میخوانیم. در عین حال، گاهی مساله این نیست که ما استانداردهای دوگانهای داریم بلکه سعی میکنیم آن را مستدل کنیم. مثل وقتی که فکر میکنیم پسرها توانایی طبیعی در یادگیری ریاضی دارند در حالیکه دخترها در ریاضیات توانمند نیستند.
نظرات
ارسال یک نظر