طرح "صیانت از حقوق کاربران" یا حذف مردم ایران از دهکده جهانی؟
طرح جنجالی "صیانت از حقوق کاربران" برای بررسی نهایی به کمیسیون ویژه ارجاع شد. بسیاری از منتقدان این طرح را پایان اینترنت آزاد در ایران و معادل "اینترنت ملی" میدانند؛ چیزی شبیه آنچه در چین و کره شمالی جریان دارد.
طرح موسوم به "صیانت از حقوق کاربران" روز چهارشنبه ششم مرداد (۲۸ ژوئیه) برای بررسی و تایید نهایی به کمیسیون ویژه مجلس شورای اسلامی ارجاع شد.
در این کمیسیون نمایندگانی از کمیسیونهای مختلف مجلس حضور خواهند داشت و بر اساس اصل ۸۵ قانون اساسی پس از تصویب این طرح در کمیسیون ویژه دیگر نیازی به تصویب در صحن علنی نیست و این طرح لازمالاجرا خواهد شد.
اجرای طرح در شکل کنونی آن میتواند همه سرویسهای خدمات اینترنتی از جمله گوگل، اینستاگرام و واتساپ را فیلتر کند. براساس تبصره ۲ ماده ۲۸ طرح تقریبا همه پلتفرمهای مشهور درصورتی که پس از گذشت چهار ماه از اجرایی شدن این طرح، مجوز نگیرند و نمایندهای در ایران معرفی نکنند، باید مسدود شوند.
مخالفان این طرح که تعداد و تنوعشان کم نیست، آن را معادل اینترنت ملی و در حقیقت پایان اینترنت آزاد میدانند. ۷۴ نماینده مجلس که به این طرح رأی منفی دادهاند از جمله مخالفان حکومتی این طرح هستند.
نظرات
ارسال یک نظر