میراث فرهنگی
شورای عالی میراث فرهنگی
براساس ماده ۳ قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری مصوب ۲۳/۱۰/۱۳۸۲ مجلس شورای اسلامی، شورای عالی میراث فرهنگی و گردشگری به ریاست رئیس جمهور، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بعنوان دبیر شورای عالی و با عضویت وزیران کشور، فرهنگ و ارشاد اسلامی، امور اقتصادی و دارائی، امور خارجه، راه و شهرسازی، علوم، تحقیقات و فناوری، آموزش و پرورش و رؤسای سازمانهای صدا و سیمای جمهوری اسلامی، برنامه و بودجه و حفاظت محیط زیست و چهار نفر کارشناس خبره تشکیل میشود. بر اساس تبصره 2 همین ماده، کلیه وزارتخانهها، سازمانها، نهادها، شرکتها و مؤسسات دولتی، شهرداریها و کلیه دستگاههایی که شمول قانون بر آنها مستلزم ذکر یا تصریح نام است درحدود وظایف قانونی خود، موظف به اجرای مصوبات این شورای عالی هستند.آییننامه چگونگی تشکیل و اداره شورای عالی میراث فرهنگی و گردشگری بنا به پیشنهاد سازمانمیراث فرهنگی و گردشگری و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، در جلسه مورخ 11/5/1383 هیأت وزیران به تصویب رسیده و مصوبات آن در گستره اختیارات و مصوبات شوراهای عالی در سطح کشوری و حاکمیتی بوده و الزامات ویژهای بر آن مترتب و از جایگاه قانونی خاصی برخوردار است.باتوجه به این آیین نامه، شهرداری اراک با تخریب شبانه خانه تاریخی حاج باشی به نقض قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران پرداخته و مجازات باید گردد.
اصل ۱۳۸ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
علاوه بر مواردی که هیات وزیران یا وزیری مامور تدوین آییننامههای اجرایی قوانین میشود، هیات وزیران حق دارد برای انجام وظایف اداری و تامین اجرای قوانین و تنظیم سازمانهای اداری به وضع تصویبنامه و آییننامه بپردازد. هر یک از وزیران نیز در حدود وظایف خویش و مصوبات هیات وزیران حق وضع آییننامه و صدور بخشنامه را دارد ولی مفاد این مقررات نباید با متن و روح قوانین مخالف باشد.
دولت میتواند تصویب برخی از امور مربوط به وظایف خود را به کمیسیونهای متشکل از چند وزیر واگذار نماید. مصوبات این کمیسیونها در محدوده قوانین پس از تایید رئیس جمهور لازمالاجرا است.
نظرات
ارسال یک نظر